Ako još nisi, probaj wok jela u Matsu

By admin
1 kolovoza, 2023

U Matsu restoranu možete probati razne vrste azijskih jela, od woka, sushija do bao bunsa.

Budući da je WOK već duže vremena jedan od popularnijih načina brze pripreme zdravih jela, odlučili smo saznati koje su njegove specifičnosti.

ŠTO JE WOK?

Iako se prvotno koristio u azijskoj, kineskoj, tajlandskoj i indijskoj kuhinji, wok je danas poznati kuhinjski alat u svim krajevima svijeta😊 Specifičnosti po kojima je poznat wok su sljedeće: iako nalikuje na tavu, to je okrugli lonac s visokim, nagnutim rubovima koji pomažu pri ravnomjernoj raspodjeli topline po cijeloj površini za kuhanje. Može se izrađivati od različitih materijala, kao što su čelik s premazom ugljika, lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika.

Wok_Matsu

U tradicionalnom kuhanju s wokom, sastojci se kuhaju u različitim fazama, s onima koji zahtijevaju dulje vrijeme kuhanja smještenima na dnu, a onima koji zahtijevaju manje vremena na vrhu. Ovaj način kuhanja pomaže zadržati teksturu i okus svakog sastojka.

Matsu_wok piletina
  1. WOK CHICKEN – piletina, wok povrće, wok rezanci, kikiriki, sweet chili umak, mrkva, paprika, tikvica
Matsu_Beef_wok

3. WOK BEEF – ramstek, wok povrće, gljive, wok rezanci, teriyaki umak, mrkva, paprika, tikvica

Matsu_wok_tofu

2. WOK EBI – kozice, wok povrće, rižini rezanci, slatko kiseli umak, mrkva, paprika, tikvica

Matsu_wok_Tofu

4. WOK VEGE – dimljeni tofu, wok povrće, rižini rezanci, sweet chili umak, baby špinat, mrkva, paprika, tikvica

KAKO PRAVILNO PRIPREMITI JELO U WOKU

Zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli topline wok omogućava brzo kuhanje na visokim temperaturama.

Prije nego započnete s kuhanjem, sve sastojke narežite na jednake komade kako bi se osiguralo ravnomjerno kuhanje.

Zagrijte wok na srednje jakoj vatri i pričekajte da postane dovoljno vruć prije dodavanja ulja. Zatim premažite cijelu površinu uljem kako neki od sastojaka ne bi pregorili.

Ako pripremate jelo s različitim sastojcima prvo dodajte one koji zahtijevaju najduže vrijeme kuhanja poput tvrdog povrća ili mesa, no pripazite da vam se povrće ne zapeče prejako jer za pravi wok doživljaj povrće uvijek treba ostati malo hrskav. Nakon što ste dodali potrebne začine vaš wok je spreman za posluživanje😊

Ako još niste sigurni u svoje kulinarske sposobnosti pripreme wok jela, navratite u najbliži Matsu restoran i odaberite jedno od naših WOK izabranih jela: CHICKEN BEEF, EBI, VEGE.

Cjelokupnu ponudu pronađite ovdje.

Close
Close