Matsu – Novo iskustvo azijske kuhinje

By admin
5 kolovoza, 2022

Ako ste ljubitelj egzotične hrane koji je uvijek otvoren za isprobavanje zanimljivih novih specijaliteta, sigurno ste primijetili kako je tradicionalna Azijska hrana sve popularnija, a ponuda na području Zagreba i okolice u zadnjih nekoliko godina znatno je porasla. Sve je više mjesta na kojima se može isprobati Azijska hrana, a osobito je popularna kineska kuhinja. Osim kineske, pažnju privlači i japanska hrana te pojedini zanimljivi Azijski specijaliteti kao što su gyoze, Bao bunsi i nezaobilazni wok.

Matsu - Asian fusion restaurant

Restorani u Zagrebu sve češće u svoju ponudu uključuju dio Azijske kuhinje, a neki se baziraju isključivo na Asian fusion principu. Fusion kuhinja se definira kao kuhinja koja spaja različite tradicije dviju ili više naroda ili regija kako bi se dobila zanimljiva nova jela.

Matsu restoran svoju je ponudu bazirao upravo na Asian fusion kuhinji s ciljem da na jednom mjestu stvorimo priliku za isprobavanje najboljih specijaliteta iz različitih dijelova Azije. Ugodan interijer u kojem ćete doživjeti potpuni Azijski experience upravo je ono što Matsu razlikuje od većine Zagrebačkih street food restorana koji poslužuju sličnu vrstu hrane.

Matsu jelovnik pun je zanimljivih odabira, a neki su vrijedni posebne pažnje. Popularne gyoze, japanski ravioli punjeni mesom i povrćem, dolaze u dvije verzije – svinjećoj i pilećoj, a poslužuju se uz teriyaki umak.

Osim klasičnih spring rolica koje kod nas dolaze u vege izvedbi, pronaći ćete i neklasične rolice koje morate probati. Posebne su po tome što su izvana pohane, a dolaze u 3 različite verzije – patka, kozice piletina i losos. Zvijezda jelovnika po mnogima su neodoljivo meki Bao bunsi – parena peciva punjena glaziranom svinjetinom i povrćem koje nećete moći preskočiti. Pronaći ćete dobar izbor woka i toplo hladnih salata, a svakako se pobrinite da ostavite malo mjesta za desert koji nećete htjeti preskočiti. Popularni mochi, matcha bounty cake, rižin puding s voćem ili sweet spring rolls zaokružit će Matsu priču.

Close
Close